Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SIILO-KANAVAN VIDEOSARJOJA 

KKE – keskustellaan kulttuurista ja elämästä
on keskusteluohjelma, jossa tuodaan esille eri kulttuurin kentän toimijoita, toteutustapoja sekä ihmisiä näiden takaa.


KERRON on sarja, jonka tarkoitus on tuoda ihmisten kokemuksia esille, jotta ymmärtäisimme paremmin toinen toisiamme.


EVENT STALKER
sarjassa piipahdetaan erilaisiin alueellisiin tapahtumiin ja kuullaan niissä vierailevien ihmisten ajatuksia.


SIILO-KANAVAN VLOGIT
sarjassa näytetään vlogeja. Aiheet ja tekijät voivat vaihdella laidasta laitaan, sillä Siilo-kanavalle vlogeja voi tuottaa melkeinpä kuka vain. 

SIILO-KANAVA LIVE! on suoria lähetyksiä taiteen ja kulttuurin ääreltä.

SIILO-KANAVAN VIDEOT

SIILO-KANAVA LIVE! - Fernet Underground: Elävänä Kuurojen Koululla
9.12. klo 18

 

Oululaisen Fernet Underground yhtyeen monikameralivestream vanhasta Tuiran kuurojen koulusta. Yhtye julkaisee 8.12. singlen "Keinu" diginä ja tarjoilee 9.12. LIVE!:ssä 60/60 suhteella uutta ja vanhaa.

SIILO KANAVA LIVE!
- Tähtimoottori

ke 22.6. klo 19

 

Monikameralivestream, jossa esiintyy oululainen pitkän linjan elektronisen musiikin artisti Tähtimoottori. 

Event Stalker - Kaikkien Kesäfestari

 

Event Stalker vieraili Kaikkien Kesäfestarilla Kuusisaaren tapahtumapuistossa 8.6.2022. Tapahtumassa väkeä riitti ja tunnelma oli katossa! Kaikkien kesäfestari on maksuton ja päihteetön koko perheen festari.

SIILO KANAVA LIVE! - Harha.
la 14.5. klo 19

 

Monikameralivestream, jossa esiintyy oululainen vaihtoehtorock-yhtye Harha.-yhtye.

 

Event Stalker - Frozen people

 

Event Stalkerin tiimi veti toppavaatteet niskaan ja suuntasi kohti talvista Nallikaria mielenkiintoiseen Frozen People -tapahtumaan. Frozen people oli nimestään huolimatta lämminhenkinen tapahtuma, jossa tarjoiltiin mm. vaihtoehtoista energiatuotantoa, valotaidetta ja hyvää musaa.

Kerron - Pakkoajatukset

Tässä Kerron-ohjelman jaksossa terveysalan ammattilainen Anu Höijer kertoo pakkoajatuksistaan ja pakkotoiminnoistaan sekä pohtii mistä ne voivat johtua. 

HYVÄÄ JOULUA! 
& ajatuksia kanavan takaa

 

Tässä jouluisessa ohjelmassa muistellaan Siilo kanavan mennyttä vuotta, kurkataan tulevaan sekä tavataan joulunajan vähiten yllättävä yllätysvieras.

KKE - Voimmeko rohkaista altruismiin?

KKE palaa tauolta. Tässä jaksossa kysytään: voimmeko rohkaista altruismiin?

Altruismilla voi olla monia muotoja. Se voi olla tarve yhteisen hyvän edistämiseksi tai odotus vastavuoroisuudesta - kun teet hyvää niin saat hyvää takaisin. Altruismi on epäitsekästä ja pyyteetöntä toimintaa. Se voi olla naapurin auttamista tai koko ihmiskunnan pelastamista. Pieniä tai suuria tekoja.

Event Stalker - Lumo-valofestivaali

Event Stalkerin kuvausryhmä vieraili Lumo-valofes­ti­vaalissa, jossa oli esillä runsaasti upeita valotaideteoksia. Tapahtumavierailta kysyttiin mm. millainen on valofestivaalin merkitys Oulun pimeässä marraskuussa.

SIILO-KANAVA LIVE! 
Kürøishi / Mustasuo
band battle live stream

Esitetty la 2.10.2021 klo 18

Monikamera livestream, jossa oululaiset d-beat/crust-yhtyeet Kürøishi ja Mustasuo ottavat toisistaan mittaa treenikämpällään biisi kerrallaan! Kummallakin bändillä on ankaran metallisävytteisen paahdon mausteena myös ripaus melodiaa. Molemmilla on tällä hetkellä kolmas pitkäsoitto viimeistelyvaiheessa.

Tarek Bouguerra - Missed Connections 

Missed Connections, on tutkielma siitä, mitä tarkoittaa tuntea itsensä yksinäiseksi, kun paikalla on ihmisiä. Kun emme tiedä, mitä ympärillämme olevien ihmisten henkilökohtaisessa elämässä tapahtuu, voi olla helppo jättää huomiotta erilaiset signaalit ja siksi menettää syvempi yhteys. Video on eri kulttuurien yhteistyö. Italialainen muusikko Tarek Bouguerra ja amerikkalainen ohjaaja Matthew Barth tuottivat suomalaisen musiikkivideon, ja tämä on tuotantotyön tulos.

Event Stalker - Oulun Musiikivideofestivaalit 2021

Event Stalkerin kuvausporukka jalkautui Oulun Musiikkivideofestivaaleille. Tapahtumassa oli esillä monenlaisia mielenkiintoisia esiintyjiä ja tietysti mahtavia musiikkivideoita ja keskustelua niiden ympäriltä. Haastateltavilta kyseltiin tapahtuman teemaan sopivasti: mikä on Oulussa noloa.

Event Stalker  - Titta på Tuira 

Event Stalker palasi tapahtumien aitiopaikoille pitkän tauon jälkeen täynnä intoa. Tuotantotiimi jalkautui 3.7.2021 Titta på Tuira -tapahtumaan, jonka ytimessä ovat kaupunkikulttuurin ja taiteen erilaiset ilmentymät Tuiran kaupunginosassa. Tapahtumavierailta kysyttiin näkemyksiä lähiötapahtumista sekä tietysti kulttuuripääkaupunki 2026 fiiliksiä ja toiveita.

Mitä sulle kuuluu - oikeasti? 

Mielenterveys on ollut esillä uutisissa runsaasti viime aikoina. Hyvän mielen talo ry:n Mielipaletti-toiminnassa tehtiin Hyvä teko -videoprojekti, joka heittää rohkeasti korren kekoon meidän jokaisen mielen hyvinvoinnin puolesta. Projektin toteutuksessa ei paljon aikailtu, sillä maanantaina ideoitiin, tiistaina hoidettiin käytännön järjestelyt, keskiviikkona toteutettiin, torstaina leikattiin ja perjantaina oli jo ensi-ilta. Katso mitä vapaaehtoiset nuoret aikuiset saivat aikaan!

SIILO-KANAVA LIVE!  
pe 23.4. klo 18  
- Eeva Maria al-Khazaali: Uni 

Eeva Maria al-Khazaalin teos Uni on Kulttuurivoimala - Culture Power Station ry:n Siilo-kanavalle toteutuva monikameralivestream-tuotanto. Teos on monitaiteellinen ja sen kesto on noin 30 min.

Uni on päätösruno runokokoelmassa Että näkisin siitä unia (ntamo, 2018). Runo on vuolas ryöppy unesta, joka toistuu näkijälleen. Unennäkijä etsii aina tietä kaupunkiin, johon ei koskaan löydä.

Henkilökuva:
Eeva Maria al-Khazaali

 

Eeva Maria al-Khazaali kertoo hieman itsestään, kirjoittamisestaan sekä uusimmasta kirjastaan Paperi, haavoja (ntamo, 2020). Kirjan ydinsanomana on toivomus, ettei yksinäinen kirjoittaja jäisi yksinäiseksi.

Eeva Maria al-Khazaali on oululainen runoilija, jonka tuotantoa ovat julkaisseet ntamo ja Adelaide Books. Hänen runonsa ovat feminististä autofiktiota.

Kiehtova kurkistus lajityypilliseen rock-ukkokäyttäytymiseen heidän luonnollisessa elinympäristössään.

Monikameralivestream bändin treenikseltä.

Lasane! on oululainen punkrockbändi, joka on julkaissut neljä albumia.

Sami Elovaara on entinen ammattinyrkkeilijä, joka urheilu-uran päättymisen myötä sairastui vaikeaan masennukseen ja ajautui päihde- ja rikoskierteeseen.

Tässä Kerron- ohjelman jaksossa Elovaara kertoo kokemuksiaan tuosta synkästä elämänvaiheesta ja miten hän onnistui sieltä nousemaan.

Siilo-Kanava live! Kuritus

Esitetty lauantaina 19.12. klo 17

Vuoden 2020 viimeisessä monikameralivestreamissa Siilo-kanavalla esiintyi oululainen Kuritus. Kuritus on trio, joka soittaa nopeaa ja melodista punkrokkia. Bändi on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin kantaa nimeä "IV".

Runo on ennen julkaisematon kannanotto vanhusten yksinäisyyteen, josta yhä puhutaan yhä liian vähän. Runovideo on tyyliltään minimalistinen ja eleetön. Sen tarkoituksena on avata keskustelu tästä suuresta aiheesta. 

Runoilija Eeva Maria al-Khazaali on oululainen runoilija, joka on julkaissut kolme  autofiktiivistä ja feminististä runokokoelmaa.

Esitetty lauantaina 10.10.2020 klo 17

Oululaisen Jussi Alaraasakan keikka Siilo-kanavalla on sukellus kone- ja teknomusiikin maailmaan. Nyt kokeilussa on elekroakustisten ulottuvuuksien lisääminen perinteisiin konemusiikin instrumentteihin; moottorit ja magneettikentät sulautuvat sämpleriraitoihin ja acid-soundeihin.  

Siilo-Kanava live! 
Ruotomieli: 
Livestream - Treenit

Esitetty keskiviikkona 17.6. klo 19

Ruotomieli livenä suorana suoraan bändin päämajasta. Mukana uusia ja vanhoja biisejä sekä maistiaisia tulevasta rockoopperasta storytellers-hengessä tarinoiden. Ruotomieli on vuonna 1999 perustettu oululainen rockbändi, joka on julkaissut kahdeksan albumia.

Kerron - Saavutettavuus verkossa

Markku Tallila sokeutui seitsemän vuotta sitten. Tässä Kerron -ohjelman jaksossa Tallila kertoo kokemuksiaan digitaalisesta esteettömyydestä eli saavutettavuudesta sekä mihin asioihin meidän on kiinnitettävä huomiota sähköisiä palveluita käytettäessä, suunniteltaessa ja toteuttaessa.
Jakso on toteutettu yhteistyössä Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hankkeen kanssa.

Esitetty sunnuntaina 17.5. klo 19 

Mike Alves on Oulussa asuva muusikko, jonka juuret ovat Portugalissa. Maanantaina aamuyön tunteina tulee kuluneeksi kolme vuotta muusikko Chris Cornellin kuolemasta, joka tunnettiin bändeistä Soundgarden, Temple of the Dog ja Audioslave. Siilo-kanavan live on kunnianosoitus Cornellin uralle.

Olemme joutuneet ottamaan sosiaalista etäisyyttä toisistamme. Sähköisten alustojen kautta voimme olla kuitenkin henkisesti lähellä. Sähköinen vuorovaikutus ei ole uusi ilmiö, mutta se kehittyy kovaa kyytiä, saa uusia muotoja ja yhteisöllisyyden elementtejä. Tässä Samin tekemässä vlogissa kuullaan virtuaalilounaasta nimeltä Hernekeitto torstai, sekä yhteisöllisyyden asialla vuosia toimineet Vesa Ilola ja Kari Lunnas kertovat näkemyksiään sähköisestä yhteisöllisyydestä.

Koronaepidemia on aiheuttanut poikkeuksellisen tilanteen ja poikkeukselliset ajat vaativat yhteen hiileen puhaltamista. Tässä vlogissa Kulttuurivoimalan Sami ja Petteri kävivät auttamassa Klovni Sebastiania, jotta hän saa livestriimin toimimaan ja pystyy tekemään liveshown verkkoon. 

 

Tässä KKE:ssa vieraina ovat Hyvän mielen talon Mielipaletti -toiminnan työntekijät Katri Aaltio ja Ella Sohlo. He kävivät kertomassa Mielipaletti -toiminnasta, jossa mielen hyvinvointia tuetaan taide- ja luontolähtöisten menetelmien kautta.

Oulu Dance Hack on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa taiteilijoita ympäri maailmaa Ouluun tutkimaan tanssin ja teknologian yhteyksiä. Syksyllä 2019 viiden päivän aikana toteuteutetuissa työpajoissa taiteilijat loivat teoksia käyttäen paikallisten valoalan yritysten tuotteita. Teokset nähtiin osana Lumo-valofestivaalia Oulun taidemuseolla.

Tässä KKE:ssa Inka Koutaniemi ja Santtu Keränen kävivät kertomassa Utopia-tapahtuman järjestämisestä. Utopia järjestettiin Oulussa keväällä 2019. Tapahtuma oli osa Oulu Urban Culture -yhdistyksen Urbaanit mahdollisuudet -hankkeen toimintaa.

Terveisiä Tuirasta! Event Stalker vieraili Titta på Tuira Goes Christmas -joulutapahtumassa, joka järjestettiin vanhassa idyllisessä ylilääkärin talossa Tuiranpuistossa. Tässä jaksossa kuullaan millainen paikka vuoden 2019 kaupunginosaksi valittu Tuira on ja myös mitä muutoksia tuiralaiset toivoisivat, jotta alueesta saataisiin vieläkin viihtyisämpi.

Toppilassa järjestettiin Halloween-teemainen Toppilan Tohinat -tapahtuma lokakuun lopussa. Event Stalker -ohjelma näyttää tapahtuman tunnelmia ja tuo esille Toppilan asukkaiden ajatuksia asuinalueestaan ja Toppilan Tohinat -tapahtumasta.

Siilo-kanavan toimituskunnan jäsenet kertovat mikä on Siilo-kanava, miten se toimii ja mitä ajatuksia se heissä herättää.

Tässä KKE-sarjan ensimmäisessä jaksossa Lähiöinnostajat-hankkeen hankepäällikkö Vesa Ilola kertoo Vertaistarinoista sekä mitä muuta kuuluu Puolivälinkankaan alueella vaikuttavalle hankkeelle.

Tässä Kerron-sarjan jaksossa aiheena on yksinäisyys. Oululainen Harri Paavola kertoo miltä yksinäisyys hänestä tuntuu ja missä muodoissa se näyttäytyy hänen elämässään.

Tässä Kerron-sarjan jaksossa Mitja Rainio kertoo kuinka toimettomuus tuli hänen elämäänsä ja mitä hänen kohdallaan tarvittiin siitä pois pääsemiseksi.